Blog del Servei Sitges Capaç de l'Àrea d'Acció Social, Consum i Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges per parlar dels projectes i activitats realitzades al llarg de l'any pel Servei i L'Espai de Trobada. "Qui Vol fer alguna cosa, troba la manera. Qui no vol fer res, troba una excusa".

25.2.08

La discapacitat, present als mitjans de comunicació


La Fundación Empresa y Sociedad i l'Agència de Noticies Servimedia han presentat un estudi sobre el tractament a la premsa escrita de les actuacions del sector empresarial relacionades amb la integració de persones desafavorides. I han arribat a la conclusió de que els diaris regionals són els que més impactes generen (64%). Segons l’estudi, l’any 2007 s'han publicat el doble de noticies relacionades amb aquest tema, respecte l'any 2006. Les persones amb discapacitat ocupen el 37% d'aquestes informacions i només el 3% són crítiques o corresponen a denuncies.

Segons aquest informe, podríem deduir que les actuacions del sector empresarial en la integració de les persones desafavorides s'ha multiplicat per set. Almenys així ho han fet les noticies que s'han publicat sobre aquest tema. L'any 2004, el primer que es va realitzar aquest estudi es van comptabilitzar 1.100 noticies i l'any 2007 ja n'ha comptabilitzat més de 4.500, doblant les xifres de 2006 (2.148 noticies publicades)

Però si observem bé l'estudi, l'ingredient d'aquesta pujada no és tan complicat. Per primer cop s'han inclòs noticies en diaris regionals i locals, que han suposat un 64% del total dels articles. És doncs en els mitjans territorials on més cabuda té aquesta informació, seguida de la premsa econòmica, que suposa un 27%. En canvi, els diaris d'informació general només ofereixen un 5% de noticies d'aquest estil.

Els principals esdeveniments amb els que es relaciona la informació publicada són iniciatives i projectes concrets (54%), estudis i investigacions (6%), premis i reconeixements (6%), seminaris i conferències (5%). Només el 3% de les notícies són crítiques o de denuncia. La informació fa referència les caixes d'estalvis en un 36%, bancs telecomunicacions, distribució generalista, mitjans, alimentació, hotels i turisme, asseguradores i recursos humans són altres temes que s'han trobat en aquests articles, la majoria amb format de només text.

Podeu accedir a les conclusions d'aquest estudi en aquest document en pdf.

Etiquetes de comentaris: