Blog del Servei Sitges Capaç de l'Àrea d'Acció Social, Consum i Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges per parlar dels projectes i activitats realitzades al llarg de l'any pel Servei i L'Espai de Trobada. "Qui Vol fer alguna cosa, troba la manera. Qui no vol fer res, troba una excusa".

23.1.08

Convocada una nova edició dels Premis "Nous Genis" per a persones amb discapacitat


La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila; el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserres; el president del Comitè Català de Representants de Minusvàlids de Catalunya (Cocarmi), Francesc Pérez; i el director regional de Catalunya de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), Indalecio Mondéjar, han signat aquest dijous 17 de gener el conveni de col·laboració que obre la cinquena convocatòria dels premis de pintura "Nous Genis" per a persones amb alguna discapacitat.

El concurs "Nous Genis", organitzat per primera vegada l'any 2003 amb motiu de l'Any Europeu de les Persones amb Discapacitat, vol potenciar els aspectes dinamitzadors de les activitats artístiques, que faciliten l'autonomia personal i l'adaptació a l'entorn social per a persones amb discapacitats psíquiques, físiques, sensorials i malalties mentals. L'any passat es van presentar 780 obres, un 20% més que a la convocatòria del 2006.

La temàtica dels treballs serà "La natura, patrimoni de tots". S'hi poden presentar les persones amb discapacitat majors de 18 anys i que estiguin inscrites en una entitat sense afany de lucre amb, com a mínim, una seu a Catalunya. Cada autor podrà presentar una sola obra. Els treballs hauran de ser inèdits i es podran lliurar del dia 25 fins al 28 de març de 2008 al Local Cultural Sense (C. Blesa, 27-29 de Barcelona).

Els treballs artístics es presentaran en paper, tela, fusta o qualsevol altre suport.La tècnica serà lliure. L'obra no podrà superar les dimensions de 60 x 60 cm i cal presentar-la sense emmarcar. Cada autor podrà presentar una sola obra, entenent com a tal la persona o persones que han realitzat un mateix treball.
Acompanyant els treballs es presentarà un sobre en la part inferior del qual es faran constar les dades següents:
  • Nom de l'autor o autors

  • DNI/NIF/CIF

  • Adreça

  • Telèfon de contacte

  • Fax

  • Correu electrònic

  • Títol de l'obra

  • Categoria en la que s'inscriu

  • Edat

  • Entitat

Els premis es donaran a conèixer al llarg del mes de juny. El jurat que atorgarà els premis està presidit per Daniel Giralt-Miracle (president emèrit de l'Associació Catalana de Crítics d'Art) i integrat per Josep Bracons (acadèmic de Belles Arts), Xavier Mariscal (artista), Susanna Solano (artista), Carlos Taché (galerista) i Ricard Vaccaro (artista). Els guardons estan dividits en cinc grups segons el tipus de discapacitat (intel·lectual, malaltia mental, visual, auditiva i física). Els primers premis estan dotats amb 1.200 euros; els segons, amb 700 euros i els tercers, amb 500 euros. A més s'atorgaran deu mencions especials, que seran seleccionades pel jurat amb independència de la categoria de l'autor, amb una dotació econòmica de 250 euros cadascuna d'elles. També s'atorgaran cinc premis en metàl·lic a les entitats que presentin un major nombre de treballs. El primer premi serà de 1.400 euros; el segon, de 1.200 euros; el tercer, de 1.100 euros; el quart, de 1.000 euros; i el cinquè premi, de 800 euros. Els treballs premiats i seleccionats s'exposaran a partir del mes de juny al Museu d'Història de Catalunya, a Barcelona.
De moment no hem trobat les bases d'aquest any publicades, però us posem l'enllaç a les bases de l'any passat aquí.

Etiquetes de comentaris: ,