Blog del Servei Sitges Capaç de l'Àrea d'Acció Social, Consum i Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges per parlar dels projectes i activitats realitzades al llarg de l'any pel Servei i L'Espai de Trobada. "Qui Vol fer alguna cosa, troba la manera. Qui no vol fer res, troba una excusa".

11.2.08

Aquest dissabte... Xató de Sitges!


Dissabte passat els nois i noies de L'Espai de Trobada van fer un taller de cuina ben tradicional al nostre municipi: Xató.

Desprès de confeccionar el llistat amb tots els ingredients, i sense deixar-nos-en ni un, uns quants van anar a comprar mentre els altres els esperàvem al local. Aviat van tornar i vam començar a netejar escaroles, a preparar la salsa i a col·locar safates. Com podeu veure, el resultat quedà força vistòs i amb bon gust. Tant el Jaume com la Vanesa, que no el coneixien en van quedar encantats.

Agrair, altre cop, la presència del Juanma, el Jaume, la Vanesa i el Cristian.

Per qui la vulgui provar, us deixem la recepta que vam fer servir.

Xató de Sitges per a unes 20 persones

Pel plat:
5 escaroles.
1 kg de bacallà dessalat.
3 llaunes de seitons.
6 llaunes de tonyina.
300 grs d'olives arbequines

Per la salsa:
300 grs d'ametlles
100 grs. d'avellanes
4 anxoves
6 dents d'all
4 torrades
4 cullerades de pasta de nyora
Oli d'oliva
Vinagre

Passos a seguir
1. Netejar bé les escaroles, tallar-les i escorrer bé.
2. Col·locar un llit d'escarola a casa safata
3. Posar una mica de tonyina a cada safata
4. Posar una mica de bacallà esqueixat a cada safata.
5. Posar les olives i els seitons a cada safata.
6. En un bol, mà de morter o pot posar: les ametlles, les avellanes, el pa torrat, l'oli, el vinagre, els alls, les anxoves i la pasta de nyora. Passar-ho per morter o turmix.
7. Afegir salsa a sobre de cada safata i tapar.
8. Tastar el xató amb la família :).

Etiquetes de comentaris:

1 Comments:

Blogger glaire said...

Mmmmmm ... :S Que bo, quina pinta!!! ... que bé que no pareu mai!

dimarts, 12 de febrer, 2008

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home