Blog del Servei Sitges Capaç de l'Àrea d'Acció Social, Consum i Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges per parlar dels projectes i activitats realitzades al llarg de l'any pel Servei i L'Espai de Trobada. "Qui Vol fer alguna cosa, troba la manera. Qui no vol fer res, troba una excusa".

18.2.08

Vaga als centres d'atenció a persones amb discapacitat



Els propers dies 20 i 27 de febrer els treballadors dels centres assistencials d’atenció a persones amb discapacitat de la Comunitat de Madrid han convocat una vaga.

Els sindicats afirmen que continua la negativa de la Consellera de Família i Afers Socials de la Comunitat a reunir-se amb ells per posar en marxa les negociacions encaminades a la millora de les condicions laborals dels treballadors i la qualitat de l’atenció als usuaris.

CCOO, UGT i STEM denuncien “les precàries condicions laborals dels treballadors dels centres d’atenció a persones amb discapacitat, gestionats amb diners públics i sense cap control per part de l’Administració”. Aquestes condicions són les que estan provocant una altíssima mobilitat laboral i la quasi impossibilitat de comptar amb determinades categories professionals (per exemple, cuidadors), que suposa menys qualitat en l’atenció als usuaris.

Els sindicats demanen una resposta a la precarietat laboral dels treballadors, ja que són més de 15.000 places concertades només a Madrid amb diners públics i gestionades per entitats privades. Això suposa que la majoria dels serveis que es presten a aquest col•lectiu són de gestió indirecta i han de prestar-se amb la mateixa qualitat que els centres de gestió pública.

Podeu veure el cartell de la vaga aquí.

Etiquetes de comentaris: