Blog del Servei Sitges Capaç de l'Àrea d'Acció Social, Consum i Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges per parlar dels projectes i activitats realitzades al llarg de l'any pel Servei i L'Espai de Trobada. "Qui Vol fer alguna cosa, troba la manera. Qui no vol fer res, troba una excusa".

22.2.08

Unes 70.000 persones amb problemes de visió podran votar de forma autònoma el proper 9 de març

Les persones amb problemes visuals podran votar sense ajuda el proper 9 de març gràcies al nou sistema impulsat pel Ministeri d'Interior amb la col·laboració de la ONCE i el CERMI.
Fins ara, les persones cegues s'havien de refiar del seu acompanyant i per tant, el seu vot no era ni autònom ni secret. Amb el nou sistema que s'ha posat en marxa unes 70.000 persones ho podran fer per primer cop sense ajuda.

Per realitzar aquest tipus de vot cal seguir aquests passos: Cal sol·licitar-ho al Ministeri de l'Interior al telèfon gratuït 900 150 000, abans de les eleccions i complir dos requisits: Conèixer el llenguatje Braille i tenir un grau de discapacitat igual o superior al 33%. El Ministeri de l'Interior adreçarà a la ONCE el llistat amb totes les candidatures possibles a la mesa del sol·licitant i la ONCE serà l'encarregada de transcriure les paperetes.
Finalment la ONCE farà arribar la informació a la mesa electoral.

Etiquetes de comentaris: