Blog del Servei Sitges Capaç de l'Àrea d'Acció Social, Consum i Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges per parlar dels projectes i activitats realitzades al llarg de l'any pel Servei i L'Espai de Trobada. "Qui Vol fer alguna cosa, troba la manera. Qui no vol fer res, troba una excusa".

29.2.08

Primer Dia Europeu de les Enfermetats Rares


Avui se celebra el Primer Dia Europeu d'Enfermetats Rares, que amb el lema Un dia únic per persones úniques pretèn conscienciar a la població sobre els problemes que afecten aquestes persones que viuen amb una patologia poc freqüent. Es consideren enfermetats rares les que afecten a menys de cada 4 casos per cada 10.000 habitants.

Segons informa la Federació Española d'Enfermetats Rares (Feder) els diferents països de la Unió Europea desenvoluparan avui activitats per recaptar fons i difondre la problemàtica a la que s'enfronten aquestes persones, un 7% de la població mundial.

El tema central serà: Enfermetats rares: prioritat a la salut pública un lema amb el que es vol posar de manifest un dels principals obstacles que han d'afrontar aquests malalts: les desigualtats sanitàries i el desconeixement mèdic.

Més informació: http://sid.usal.es/mostrarficha.asp?id=29900&fichero=1.1

Etiquetes de comentaris: