Blog del Servei Sitges Capaç de l'Àrea d'Acció Social, Consum i Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges per parlar dels projectes i activitats realitzades al llarg de l'any pel Servei i L'Espai de Trobada. "Qui Vol fer alguna cosa, troba la manera. Qui no vol fer res, troba una excusa".

14.12.07

Sitges destinació preparada pel turisme accessible

Turisme de Catalunya ha presentat un estudi que ha permès identificar aquells productes i destinacions turístiques que reuneixen les condicions necessàries per ser promocionats entre el col·lectiu de persones que pateixen algun tipus de discapacitats, i Garraf-Sitges és una de les zones escollides. Sota el títol “Catalunya per a un turisme accessible - Turisme per a tothom”, l’estudi identifica 18 destinacions amb uns alts nivells d’accessibilitat.

En total s’han analitzat 6.315 equipaments, recursos i serveis turístics de les deu marques turístiques catalanes (Pirineus, Val d’Aran, Ara Lleida, Diputació de Barcelona – Turisme Total, Costa Brava, Costa de Barcelona – Maresme, Barcelona Turisme, Garraf, Costa Daurada i Terres de l’Ebre) i s’han tingut en compte aspectes que van des de l’accessibilitat exterior i interior fins a la comunicació sensorial, entre d’altres.

El Parc Natural del Garraf és un dels equipaments destacats de l’estudi, ja que disposa de dos circuits adaptats per a invidents i persones amb problemes de mobilitat, informació en Braille i elements de suport per a desenvolupar els sentits de l’olor, el tacte i l’oïda.

Un dels punts forts de Sitges són també les platges, ja que aquest 2007 n’hi hagut vàries d’adaptades com les platges de Les Botigues de Sitges, Garraf, Sant Sebastià i de la Barra, amb dues places d’aparcament reservades per a minusvàlids, rampa d’accés, passera fins a la zona humida, servei de cadira amfíbia (de dilluns a divendres de 11 a 19 hores) i cabina de WC adaptada cadascuna. La platja dels Balmins ha gaudit dels mateixos serveis, excepte el de la cadira amfíbia, i la platja de la Ribera ha gaudit de rampa d’accés, passera fins a la zona humida i cabina de WC adaptada.

En darrer terme, un altre dels aspectes més ben valorats ha estat l’allotjament, tant per la qualitat del seu servei com l’adaptació de les instal·lacions per a persones amb mobilitat reduïda. Entre aquests hotels, sobresurten el Dolce Sitges, el Calípolis, el Melià Sitges, el San Sebastián Playa, el Sunway Playa Golf i el Port Sitges Resort.

A partir del resultat d’aquest estudi, Turisme de Catalunya té previst elaborar una guia amb les millors pràctiques a Catalunya en Turisme per a tothom, amb l’objectiu de promocionar els llocs, empreses i serveis ja adaptats. Turisme de Catalunya crearà també un espai específic al seu web amb tota la informació sobre les possibilitats de Catalunya com a destinació de turisme accessible.

Des de l’Agència de Promoció de Turisme de Sitges s’ha valorat molt positivament el resultat de l’estudi, ja que, d’una banda, posa de manifest l’esforç que estan duent a terme les empreses turístiques de Sitges per adequar els seus serveis i instal·lacions a tots els públics, i, de l’altra, també evidencia la inversió del mateix Ajuntament de Sitges en l’adequació de les platges. D’aquesta manera Sitges se situa com a destinació turística d’un segment amb un gran potencial, tenint en compte que al món hi ha més de 500 milions de persones amb discapacitat física, intel·lectual i sensorial amb possibilitat de viatjar.

Etiquetes de comentaris: , ,