Blog del Servei Sitges Capaç de l'Àrea d'Acció Social, Consum i Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges per parlar dels projectes i activitats realitzades al llarg de l'any pel Servei i L'Espai de Trobada. "Qui Vol fer alguna cosa, troba la manera. Qui no vol fer res, troba una excusa".

15.4.08

El transport Públic NO està Adaptat a Tothom


El passat dissabte els nois i noies de L’Espai de Trobada vam assistir a la Jornada commemorativa sobre el Parkinson organitzada per l’Associació del Parkinson del Garraf i Creu Roja. Malgrat tenir el transport adaptat facilitat per Creu Roja Sitges, el nombre de cadires de rodes superava les places, pel que vam decidir anar uns quants en tren i entre ells, una cadira de rodes. La primera dificultat que ens vam trobar va ser baixar les escales per passar a l’andana de l’altra banda, la que porta a Vilanova ja que ho vam haver de fer a pes, entre tots. La nostra sorpresa va ser quan en el moment de pujar al tren el maquinista va tancar les portes abans que haguéssim pujat tots deixant una de les noies a terra i tancant la porta quan la cadira de rodes estava al mig. Això va obligar a que alguns dels voluntaris que ens acompanyaven aguantessin les portes amb les mans per poder acabar d’entrar i quan vam voler avisar amb l’alarma, aquesta no funcionava. A tranques i barranques vam arribar a Vilanova, espantats i indignats. Quan vam acudir a la guixeta demanant explicacions, ens van adreçar al llibre de reclamacions.

El proper 10 de maig, a Vilanova se celebrarà la Festa per una Societat Inclusiva i tornarem a fer la mateixa història. Aquesta vegada, previsores, hem trucat a RENFE, al 'Servicio de Atención al Viajero Discapacitado' (902 24 05 05) per no tornar a trobar sorpreses i vet aquí la nostra sorpresa quan ens han respost que 'los trenes no estan adaptados y no pueden viajar'. Punto final. Sense oferir cap tipus d’alternativa.

Desprès de la negativa de RENFE hem trucat a Autobusos La Plana. Aquesta vegada ens han atès amb amabilitat però ens han dit que només poden portar una cadira per viatge i fent un esforç, dues sempre i quan ens atenguem als seus horaris i confirmem el dia abans de la sortida. Volem aprofitar la incidència per denunciar públicament la manca d’accessibilitat dels transports públics, especialment la que patim els usuaris de RENFE de Sitges. No tan sols els que fan us de cadires de rodes, sinó tots aquells que tenen problemes de mobilitat (gent gran, carrets de criatures, gent que es desplaça amb crosses o bastons...) ja que a més a més que els trens no estan adaptats, tenim l’estació plena de barreres arquitectòniques. És tal la evidència que fins i tot el Consell d’Infants de Sitges s’està plantejant demanar a l’alcalde que RENFE adapti les seves instal·lacions.

Ara la nostra pregunta va adreçada als senyors de RENFE: Pensen fer alguna cosa? Quan ho pensen fer?

Actualització: Sembla ser que no som els únics que ens hem trobat problemes de discriminació a la RENFE. Ara també discriminen la gent gran, amb els preus abusius. Podeu veure la notícia aquí.

Etiquetes de comentaris: ,

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home