Blog del Servei Sitges Capaç de l'Àrea d'Acció Social, Consum i Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges per parlar dels projectes i activitats realitzades al llarg de l'any pel Servei i L'Espai de Trobada. "Qui Vol fer alguna cosa, troba la manera. Qui no vol fer res, troba una excusa".

7.4.08

Vaga indefinida al sector de la dependència a Catalunya

Els treballadors del sector de la dependència han iniciat una vaga indefinida per a reclamar la negociació d'un conveni català del sector i millores laborals i mostrar la seva oposició a la postura de les patronals majoritàries, l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) i la Unió Catalana d'Hospitals (UCH).

Aquesta movilització està convocada pel sindicat UGT i no ha rebut el recolzament de CCOO de Catalunya que ha lamentat que les patronals hagin desconvocat la Comisió Negociadora del Conveni de Geriatria de Catalunya.

El 3 de març els dos sindicats van convocar una jornada de vaga per reclamar la consecució del conveni català d'aquest sector, així com millores laborals i ambdos van considerar que la jornada fou un èxit.

Els treballadors realitzaran a partir de les 11.45 d'avui dilluns una manifestació per les Rambles, des de Plaça Catalunya fins al Passeig Colom, recorregut que reitiraran al llarg de tot el dia.
Les reclamacions del sector són una major estabilitat laboral, que els salaris siguin proporcionals a les càrregues de feina, que la formació sigui digna, que s'estableixin mesures per conciliar vida personal i laboral i que hi hagi mecanismes per afavorir el reconeixement social dels treballadors entre d'altres.

Etiquetes de comentaris: