Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme
Per primer cop enguany se celebra el Primer Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. Ha estat adoptat per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) per cridar l’atenció sobre l’elevada incidència de casos durant els últims anys.
Actualment, segons xifres de la ONU viuen al món més de 35 milions de persones amb algun grau d’autisme que acostuma a ser més freqüent en homes que en dones.
Tot i que encara no es coneix la causa principal de l’autisme, diversos estudis han determinat que l’autisme és un trastorn d’origen neurològic que altera el desenvolupament i es caracteritza per alteracions funcionals físiques, comunicatives i socials; alteracions sensorials, i dificultats de llenguatge entre altres. No és una malaltia, sinó una alteració del desenvolupament.
L’autisme es pot detectar abans dels tres anys i com més aviat es detecti més resultats es podran veure en el nen o nena.
Les noves tecnologies són una de les eines que més està ajudant al col·lectiu amb trets autistes a comunicar-se. La comunitat científica s’està plantejant les seves conviccions sobre les capacitats de raonament i expressió d’aquestes persones sobretot gràcies a vídeos com el següent:
L’Amanda és una noia americana que ha volgut demostrar que hi ha altres maneres de comunicar-se amb el món. I que no cal considerar que algú s’ha tancat al seu món només perquè faci servir altres canals de comunicació que no són els normalitzats. També podeu llegir el seu blog aquí.
Fins ara s’afirmava que el 75% dels casos d’autisme anaven acompanyats de retard mental però aquestes xifres s’estan tornant a estudiar ja que en molts casos se’ls diagnostica com a retardats simplement perquè no poden comunicar-se.
Tot i que no ho sap gaire gent entre el 10 i el 15% de les persones amb autisme aprenen el llenguatge oral i escrit en algun moment de la seva vida tot i que no tots puguin parlar i altres el perdin.
Fa uns anys es creia que l’autisme afectava un de cada 2.500 persones. Però a partir del 2007 ja es comencen a moure altres xifres i es parla de que en pateix les seves conseqüències un nen de cada 250.
La Presidenta de l’Associació de Pares d’Autistes, Isabel Bayonas és mare del David, un noi de 41 anys que ha après a parlar als 20 anys. Avui llegirà un Comunicat davant del Parlament Britànic. El podeu llegir aquí.
Esperem que actes com aquests ens facin cada cop més conscients de les necessitats de les persones amb autisme i més sensibles a les seves peticions.
Etiquetes de comentaris: Manifestos, Notícies generals, Videos de sensibilitzacio
0 Comments:
Publica un comentari a l'entrada
<< Home