Blog del Servei Sitges Capaç de l'Àrea d'Acció Social, Consum i Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges per parlar dels projectes i activitats realitzades al llarg de l'any pel Servei i L'Espai de Trobada. "Qui Vol fer alguna cosa, troba la manera. Qui no vol fer res, troba una excusa".

9.10.07

10 d'octubre: Dia Mundial de la Salut Mental

"DONA LA MÀ A LA SALUT MENTAL"

S’estima que més del 9% de la població pateix algun trastorn relacionat amb la Salut Mental i que una de cada quatre persones el patirà al llarg de la seva vida. El suïcidi és la segona causa de mort entre els menors de 35 anys.

El Dia Mundial de la Salut Mental es celebra des de 1992 per indicació de l’OMS (Organització Mundial de la Salut Mental). La Unió Europea va declarar el 2005 la Salut Mental com una prioritat.

El Pla Director de Salut Mental i Addiccions, la Llei de Dependència i la nova Llei de Serveis Socials han d’ajudar a la millora de la qualitat de vida de les persones amb trastorn mental i les seves famílies.

Els ajuts i serveis que preveu la Llei de Dependència han d’alleugerir la càrrega familiar de les persones dependents que actualment recau en la figura del cuidador, que normalment és la mare.

El col·lectiu de persones amb trastorns mentals entrarà a formar part dels beneficiaris de la Llei de Dependència quan s’incorporin els col·lectius de grau II a partir de l’any 2008.

És prioritari destacar els aspectes saludables de les persones afectades i les seves capacitats, remarcant la diversitat i acceptant la diferència, on la persona afectada agafa el timó de la seva pròpia vida en la mesura que li és possible i participa de manera activa en els processos de rehabilitació.

Sitges 10 d’octubre de 2007

Etiquetes de comentaris: