Blog del Servei Sitges Capaç de l'Àrea d'Acció Social, Consum i Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges per parlar dels projectes i activitats realitzades al llarg de l'any pel Servei i L'Espai de Trobada. "Qui Vol fer alguna cosa, troba la manera. Qui no vol fer res, troba una excusa".

29.8.06

Discapacitat i drets

Aquest mes d'agost l'ONU no ha estat de vacances i ha aprovat l'esborrany per a la Convenció Internacional pels Drets de les Persones Discapacitades. Si el setembre s'aprova es convertirà en el primer Tractat de Drets Humans del segle XXI.

També s'ha adoptat una nova definició de discapacitat considerant la persona discapacitada com aquella que "pateix algun tipus de minva física, mental o sensorial que limita la seva capacitat de dur a terme activitats quotidianes i que és causat per condicions socials i ambientals".

Es creu que un 10% de la població mundial té algún tipus de minusvalia i que d'aquestes persones, el 80% viuen en paísos en vies de desenvolupament i que al primer món, la tasa de discapacitat és més alta en els sectors socials més desafovorits i amb menys accés a l'educació.

L'objectiu del Tractat és promoure, protegir i garantir drets humans dels discapacitats i per la seva entrada en vigor necessitarà la ratificació dels paísos membres que hauran d'introduir canvis en les seves legislacions per millorar i promoure l'accés a l'educació i a la feina així com a la salut de les persones discapacitades i haurà de promoure l'eliminació de les barreres arquitectòniques. També s'hauran d'eliminar els estereotips negatius i els prejudicis per tal de protegir i garantir l'igualtat plena amb la resta de persones. Tot això, si es fa bé, comportarà un canvi de model social. Veurem quins països el ratifiquen, i quins s'hi impliquen activament.

Etiquetes de comentaris:

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home