Blog del Servei Sitges Capaç de l'Àrea d'Acció Social, Consum i Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges per parlar dels projectes i activitats realitzades al llarg de l'any pel Servei i L'Espai de Trobada. "Qui Vol fer alguna cosa, troba la manera. Qui no vol fer res, troba una excusa".

20.6.08

Dia Mundial de la ELA


Demà, 21 de juny se celebra el Dia Mundial de l'Escleròsi Lateral Amniotròfica coneguda com a ELA. Una enfermetat desconeguda pel gran públic però a Espanya ja hi ha més de 4.000 persones afectades. Cada any se'n diagnostiquen almenys 900 casos més.

El personatge més conegut és el científic anglès Stephen Hawking que és un exemple de lluita contra la malaltia per tots els afectats doncs porta lluitant des de fa dècades quan la mitjana de temps de vida per als afectats és de 3 anys des del diagnòstic.

La ELA és una de les malalties més malignes i que avui per avui no té cura. Només es pot intentar controlar i pal·liar els seus símptomes. Aquesta és una malaltia neurodegenerativa que provoca una paràlisi progressiva de tots els membres de la persona afectada: braços, cames, coll. En les fases més avançades els problemes són ja respiratoris, de degució, i de parla. La persona, totalment lúcida acaba perdent el control del seu cos, que cada cop es torna més dèbil. Des de les diferents associacions lluiten per oferir cada cop més ajudes tècniques per fer la vida més fàcil tant a malalts com familiars. I aquestes ajudes van des de comunicadors fins ajudes per vestir o caminar entre moltes d'altres. Podeu trobar més informació a Fundació Catalana d'ELA i Associació Espanyola d'ELA i

L'objectiu del Dia Mundial de la ELA és donar a conèixer l'enorme patiment tant dels malalts com de les seves famílies.

Etiquetes de comentaris:

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home