Blog del Servei Sitges Capaç de l'Àrea d'Acció Social, Consum i Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges per parlar dels projectes i activitats realitzades al llarg de l'any pel Servei i L'Espai de Trobada. "Qui Vol fer alguna cosa, troba la manera. Qui no vol fer res, troba una excusa".

14.5.07

Manifest de les escoles per a una Escola Inclusiva




Les escoles Llebetx, Margalló, Cossetània, Els Costarets, La Riera de Ribes, Miquel Utrillo i Esteve Barrachina, de la nostra comarca, hem volgut participar en el manifest d’aquesta 5a. Festa per l’Escola i Societat Inclusiva.

I per això, a les nostres aules, s’han llegit i explicat diferents contes, que ens han ajudat a reflexionar sobre la diferència i la inclusió. A partir d’aquí, hem convidat als nens i nenes a pensar en què és necessari per a construir una Escola Inclusiva, amb les següents preguntes:


* Com volem que sigui l’Escola Inclusiva?
* Què ens cal per aconseguir-ho?
* Qui ha de formar l’Escola Inclusiva?
* Què hi guanyem?


Les idees que han anat sortint, les podem resumir en aquest recull:

Les persones amb discapacitat no són un món a part, som una part del món, per tant, a la nostra Escola hi poden anar tots els nens i nenes que hi vulguin ser sense discriminació.

Perquè si cada persona que fos diferent hagués d’anar a una Escola diferent, tothom hauria d’anar a diferents escoles, perquè tots som diferents.

A l’Escola Inclusiva hi cap tothom, el professorat, les famílies i els alumnes sense exclusió, perquè ens enriquim de les diferències, coneixem nens i nenes d’altres països i ciutats i convivim nens i nenes amb diferents dificultats i capacitats. Veiem com de diferents podem ser.

Escola oberta i amb el suport i la col·laboració de tothom: pares, mares, alumnes, mestres i administracions.

Volem una Escola Inclusiva amb material per a tothom i adequat a les necessitats de cada persona com: ascensors, ordinadors amb punters, rampes, baranes, lavabos accessibles, rellotges que et diguin l’hora, taules inclinades, pilotes amb cascavells, pissarres amb guies, cistelles baixetes perquè hi arribi tothom i moltes coses més...

Ens cal suport d’organitzacions i l’Ajuntament. Que la gent ho vulgui i lluitar per aquest dret. La col·laboració de tothom i el respecte a tothom què és el més important. Que tothom ho vulgui i s’aprovin lleis.

Hi guanya tothom, aprenem a ser solidaris. Una manera nova d’aprendre a comunicar-nos i fer noves amistats. Aprenem coses noves, tenim en compte els sentiments dels altres.

Amb tot això, podrem construir l’Escola que volem.

Etiquetes de comentaris: ,