Blog del Servei Sitges Capaç de l'Àrea d'Acció Social, Consum i Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges per parlar dels projectes i activitats realitzades al llarg de l'any pel Servei i L'Espai de Trobada. "Qui Vol fer alguna cosa, troba la manera. Qui no vol fer res, troba una excusa".

27.4.07

Imbècil, Curta, Totxo, Quatre-ulls...

Idiota, coix, subnormal.... Són paraules que no ens serveixen per definir les persones amb discapacitat. Així ho van afirmar els alumnes de cinquè i sisè de primària de l’Escola Miquel Utrillo. Aprofitant la Setmana Cultural que es realitza cada any als voltants de Sant Jordi i que s’acosta la Festa per a una Escola i una Societat Inclusives, l’escola Miquel Utrillo va voler fer arribar als seus alumnes una activitat organitzada a través del Departament Sitges Capaç d’Accessibilitat de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Sitges.

Partint d’exercicis bàsics com són tancar els ulls i intentar reconèixer el company, creuar les cames i intentar caminar o tapar-se les orelles i intentar entendre el company entre d’altres els alumnes van poder viure en la pròpia pell per uns moments com es poden sentir les persones que pateixen algun tipus de discapacitat. Desprès van poder explicar a la resta de companys com s’havien sentit. Les paraules que més van sortir van ser por, angoixa i desconfiança. Al mancar-los algun dels elements motrius o sensorials o a l’intentar entendre com ho faria una persona amb discapacitat intel·lectual van poder gaudir d’una certa empatia. Desprès van ser ells mateixos els que van buscar com definir la discapacitat a partir d’un seguit de fotografies on havien d’escriure el que creien que dirien les persones amb discapacitat que hi apareixien.
Cada classe va acabar confeccionant un mural amb les seves sensacions en posar-se a la pell de les persones amb discapacitat i, les fotografies comentades.

Els tres quarts d’hora o l’hora que vam tenir amb cada classe se’ns va fer curta per explicar tot allò que volíem explicar-los però vam deixar la porta oberta a la conversa des d’aquí mateix. Esperem doncs la seva visita i les seves aportacions.

Etiquetes de comentaris: