Blog del Servei Sitges Capaç de l'Àrea d'Acció Social, Consum i Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges per parlar dels projectes i activitats realitzades al llarg de l'any pel Servei i L'Espai de Trobada. "Qui Vol fer alguna cosa, troba la manera. Qui no vol fer res, troba una excusa".

11.5.07

Festa per una escola i una societat inclusives

Per què fem aquesta festa?

Perquè la inclusió social dels menors amb discapacitat encara està lluny d'haver-se assolit malgrat que tots els avanços que hi ha hagut en els últims vint anys.

Per què encara és necessari explicar que les persones amb discapacitat són, abans que res, persones, ciutadans i ciutadanes amb drets i amb deures, amb capacitats i no solament discapacitats, subjectes que formen part de la societat no solament perquè hi són físicament, sinó perquè contribueixen a la seva articulació i desenvolupament.

Perquè és l'ùnic sector d'alumnes del qual encara es posa en dubte si han d'accedir o no a l'ensenyament ordinari, sobretot, quan tenen limitacions educatives importants.

Perquè encara hi ha molta gent que pensa que, pel seu bé, és millor que vagin a escoles especials, a esplais i centres d'esbarjo per nens, nenes i joves amb discapacitat.


La inclusió dels nens, nenes i joves amb discapacitat és un benefici per a tothom

La nostra comarca és rica en experiències que han demostrat que la inclusió dels menors amb discapacitat, fins i tot amb plurideficiències i un grau d'afectació important, en les escoles, instituts, esplais i centres d'esbarjo ordinaris, aporta beneficis a tothom.

Enriqueix la personalitat dels nens, nenes i joves sense discapacitat i aporta estímuls més forts i un desenvolupament més integral a aquells que tenne una discapacitat.

El professorat i els monitors enriqueixen les seves habilitats.

Les famílies que tenen menors amb discapacitat tenen un espai i un status social normalitzat que evita l'aïllament. I les famílies dels nens i joves sense discapacitat aprenen a acceptar millor les pròpies limitacions i a descobrir i valorar les potencialitats de cada un dels seus membres.

Per una escola i una societat per a tothom

Incloure és ajudar uns i altres a conviure, comunicar-se, intercanviar i compartir, gaudir del grup (a més d'estar físicament junts).

És descobrir que juntament a les limitacions (físiques, psíquiques i/o sensorials) hi ha també capacitats que permeten fer i sentir les coses que es poden gaudir i tenen un valor positiu pels altres.

Incloure és aprendre que tenir limitacions no impedeix tenir alegria, estimar i ser estimat, fer coses útils i boniques o senzillament sentir-se feliç o fer feliç un altre.

És també aprendre a acceptar millor les pròpies limitacions i a descobrir i valorar les potencialitats de cada persona.

Us esperem a tots a La Fragata, Sitges, aquest dissabte 12 de maig de 17 a 20 hores.

Etiquetes de comentaris: ,