Blog del Servei Sitges Capaç de l'Àrea d'Acció Social, Consum i Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges per parlar dels projectes i activitats realitzades al llarg de l'any pel Servei i L'Espai de Trobada. "Qui Vol fer alguna cosa, troba la manera. Qui no vol fer res, troba una excusa".

18.4.07

Ahesió de la Unió Europea al nou Tractat de les Nacions Unides sobre Discapacitat


La Unió Europa ha signat el nou Tractat de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat.
La Comunitat Europea ha ratificat finalment el nou Tractat de les Nacions Unides de drets de la discapacitat. Aquesta és la primera vegada que la Unió Europea signa el nucli d'una Convenció de drets humans de l'ONU.

Aquesta Convenció, que cobreix els drets de persones amb discapacitat, aspira a garantir que les persones amb discapacitat gaudeixin dels drets humans i les llibertats fonamentals en igualtat amb la resta de les persones. Va ser presa l'any 2006 per la ONU i ja ha estat catalogada com el primer tractat internacional del segle XXI en matèria de Drets Humans. Aquest tractat donarà protecció a uns 50 milions d'europeus i al voltanat de 650 milions de persones de ciutadans de tot el món que pateixen algun tipus de discapacitat.

Etiquetes de comentaris: